Mini cheesecakes
Mini cheesecake, které zvládne opravdu každý. Jsou opravdu výborné a vhodné pro každou příležitost.
Korpus
- 1 vejce
- 1/2 hrnku změklého másla
- 2/3 hrnku cukru krystal
- 2 hrnky hladké mouky
Krém
- 250g tvaroh
- 290g zakysaná smetna
- 2ks vanilkový cukr
Poleva
- 50g vysokoprocentní čokolády
- trochu mléka
Korpus:
Ušleháme vejce a přidáme změklé máslo, cukr a opět tak 1 minutu šleháme.
Postupně přisypáváme mouku. Měla by se nám vytovořit hrudkovitá směs. Připravíme
si plech na muffiny a každou formičku vyplníme těstem, které důkladně
upěchujeme do požadovaného tvaru.
Dna košíčků propíchneme jemně vidličkou, aby nám při pečení těsto nevyběhlo.
Dna košíčků propíchneme jemně vidličkou, aby nám při pečení těsto nevyběhlo.
Pečeme na 180°C na cca 30 minut.
Krém:
Mezitím si uděláme krém, který vytvoříme smícháním tvarohu, zakysané smetany a vanilkového cukru. Vše pořádně umixujeme, aby se nám veškeré ingredience spojili.
Krém:
Mezitím si uděláme krém, který vytvoříme smícháním tvarohu, zakysané smetany a vanilkového cukru. Vše pořádně umixujeme, aby se nám veškeré ingredience spojili.
Poleva:
Čokoládovou polevu budeme dělat ve vodní lázni. Kvalitní čokoládu nalámeme na menší kusy a dáme s trochou mléka do mísy nad vařící se hrnec s vodou. Postupně mícháme až se nám čokoláda rozpustí a spojí se s mlékem.
Čokoládovou polevu budeme dělat ve vodní lázni. Kvalitní čokoládu nalámeme na menší kusy a dáme s trochou mléka do mísy nad vařící se hrnec s vodou. Postupně mícháme až se nám čokoláda rozpustí a spojí se s mlékem.
Po upečení jsou korpusy opravdu tvrdé některé vypadnou hned, ale jiné budete muset opatrně vyklepávat.
Vychladlé korpusy plníme krémem a pomažeme ještě teplou čokoládovou polevou.
cheesecakes dáme na pár hodin do lednice korpusy nám díky krému krásně změknou.
TIP: pokud vám zbyla směs na korpusy dejte ji do sáčku a zamrzte. Použít jí můžete třeba při dalších cheesecakes.
Vychladlé korpusy plníme krémem a pomažeme ještě teplou čokoládovou polevou.
cheesecakes dáme na pár hodin do lednice korpusy nám díky krému krásně změknou.
TIP: pokud vám zbyla směs na korpusy dejte ji do sáčku a zamrzte. Použít jí můžete třeba při dalších cheesecakes.
Komentáře
Okomentovat