Hamburger

Co takhle dát si něco dobrého. Výborné hamburgery na oběd, které si můžete připravit doma i vy.
V receptu najdete i recept na housky, dressing, ale taky maso aby vaše hamburgery byli co nejlepší.

Přeji dobrou chuť :)

Hamburgery

  • Housky
  • Maso
  • Rajčata
  • Čínské zelí
  • Salátová okurka
  • Sýr
  • Dressing
Housky rozřízneme na dvě poloviny a pomažeme dressingem pak skládáme nejdřív zelí potom osmažené maso, sýr, rajčata, okurky a druhá půlka housky.

Housky (6ks)


  • 150 ml mléka
  • 100 ml vody
  • 40 g másla
  • 400 g hladké mouky
  • 15 g droždí (5 g sušené)
  • 20 g cukru krystal
  • 5 g soli
  • 1 vejce

Maso (6ks)

  • 250 g mleté hovězí
  • 200 g mleté vepřové
  • strouhanka 
  • 2 vejce
  • sůl 
  • pepř

Dressing

  • 250 g jogurt
  • 2 stroužky česnek
  • špetka soli, pepře a červené papriky
Housky:
Mléko, vodu a máslo vložíme do rendlíku a rozehřejeme na 40°C. Do mísy dáme mouku, sušené droždí, cukru krystal a sůl. Zalijeme mlékem s máslem, přidáme vejce a uděláme hladké těsto. Pokud bude těsto moc tekuté přidáme mouku a naopak přilijeme vodu.

Hotové těsto rozdělíme na 6 bochánků, dáme na plech pokladený pečícím papírem a lehce rozmáčkneme. Přikryjeme suchou čistou utěrkou a necháme 30 minut vykynout.

Po 30 minutách pomažeme vejcem + mléko a dáme do předehřáté trouby na 200°C na cca 15 minut.

Maso:
Oba mletá masa spojíme dohromady přidáme vejce, koření a trochu strouhanky tak, aby se všechno spojilo. rozdělíme na 6 kuliček, ze kterých postupně vytvoříme placky a dáme na plech vyložený pečícím papírem na 180 °C dozlatova, nebo usmažíme na pánvičce.

Dressing:
Do jogurtu vymačkáme 2 stroužky česneku dochutíme a pořádně promícháme.







Komentáře