Jablka na víně
Jednoduchý dezert, která bude krásnou ozdobou vašeho menu. Výborný je třeba pokud chcete potěšit vašeho partnera nebo jako sladká tečka, kterým završíte úspěšný den a nebo jen pro vaše potěšení.
Tak neváhejte a zpříjemněte si den touhle dobrotou.
Tak neváhejte a zpříjemněte si den touhle dobrotou.
Ingredience:
Na 4 porce
- 4 jablka
- 250 ml suchého červeného vína
- 2 lžíce medu
- hřebíček
- skořice (mletá, celá)
- badyán
- muškátový oříšek (špetka)
- vanilka
- zakysaná smetana
Jablka rozřízneme na půl a vyndáme jadřince, dáme do hrnce a zalijeme vínem přidáme med, skořici, hřebíček, badyán, špetku muškátového oříšku a vanilkový lusk.
Hrnec dáme do trouby na 180°C a pečeme 30 minut až do měkka. Po pul hodině jablka polijeme výpekem z vína, aby nám pořádně nasákla. Po upečení výpek přecedíme a polijeme ním jablka na talíři.
Podáváme se zakysanou smetanou, šlehačkou a zmrzlinou a nebo dle chuti.
Komentáře
Okomentovat