Rajčatové rizoto

Pokud nevíte co s rajčaty a nemáte čas vymýšlet co udělat na oběd, vyzkoušejte tohle rizoto. Rychlý a vydatný oběd, který vás zasytí na celé odpoledne. 

Jednoduchý recept můžete vyzkoušet i vy.


Ingredience:

  • 2 hrnky rýže
  • maso
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • rajčata v konzervě/ rajčata
  • sůl
  • pepř
Uvaříme si rýži. Pokud nevíte jak na to, já to dělám hrníčkovým způsobem. To znamená, že na 1 hrnek rýže nalijeme 2 hrnky vody.  Přidáme trochu sádla, aby se nám rýže nepřipalovala a osolíme. Vaříme tak dlouho až má rýže kašovitou konzistenci přikryjeme pokličku a dáme pod peřinu dodělat.

Osmažíme si cibuli spolu s česnekem. Přidáme maso dle vlastní chuti. Opravdu můžete použít jakékoli. Kuřecí nebo maso, které jste nesnědli z obědu, mleté maso nebo třeba králíka. Jaké máte rádi.

Maso vložíme k cibuli a smažíme do měkka, přidáme rajčata v konzervě nebo čerstvá, která jsme spařili vodou a oloupali. Necháme povařit přidáme sůl, pepř, a bylinky.

Do rajčatové směsi přidáme rýži, pořádně zamícháme, aby se nám každé zrníčko obalilo v omáčce.

Posypeme sýrem a můžeme podávat.

Komentáře